10 recomandari pentru o amenajare interioara de vis

Sunt sigur că ai fost in situatia in care ai vrut sa iti amenajeri casa sau spatiul de lucru si te-ai trezit, mai ales daca nu ai avut experienta anterioara, ca nu stii exact ce ai de facut. Poate ca primul lucru pe care l-ai intreprins a fost sa cauti pe net, sau sa suni un prieten? Tu ce ai facut, sau ce ai face in aceasta situatie? Pe cine te-ai bazat atunci cand ai luat decizia finala? Esti sigur ca ai ales ceea ce trebuia? Pana la urma, dupa ce ai realizat proiectul, a fost mai scump decat te-ai asteptat sau mai ieftin? Pentru ca ne confruntam cu totii cu asemenea situatii, mai ales cand este vorba despre un domeniu de activitate despre care nu stim mare lucru, m-am gandit sa iti ofer cateva recomandari, cativa pasi pe care ai putea sa ii urmezi atunci cand doresti sa iti amenajezi un spatiu.

Iata punctula ce cred ca ar trebui sa faci:

  1. Clarifica utilitatea exacta a spatiului si obiectivul pe care acesta trebuie sa il indeplineasca
  2. Stabilește cu exactitate ce atmosferă dorești să o creezi în spațiul respectiv
  3. Cauta imagini pe net care sa se potriveasca in mintea si sufletul tau cu punctele de mai sus
  4. Aloca un buget de timp si financiar pe care vrei sa il aloci proiectului de amenajare
  5. Realizeaza singur proiectul sau contacteaza un profesionist care sa rezoneze cu ideea ta si sa raspunda solicitarilor tale
  6. Nu te lasa influentat de ideile altora, chiar daca sunt specialisti in domeniu, atunci cand stii ce vrei, nu renunta in favoarea unei solutii nepotrivite pentru ca rezultatul o sa te dezamageasca
  7. Nu te lasa influentat nici de prieteni sau cunoscuti care au alte gusturi, de obicei diferite de ale tale
  8. Participa efectiv la fiecare etapa si bucura-te de creatie ca fiind parte din ceea ce urmeaza sa se realizeze
  9. Nu fa rabat de la nivelul de calitate pe care l-ai ales
  10. Nu fa compromisuri pentru a forta ca proiectul sa se incadreze in timp. Riscul este ca termenul de executa sa fie respectat, dar e foarte probabil ca el sa nu fie asa cum l-ai visat.

Daca vei tine cont de aceste recomandari vei avea foarte mari sanse ca proiectul de amenajare interioara realizat sa corespunda visurilor tale, daca bineanteles au fost explicate corect si intelese de un designer profesionist.

Prof. Alin Bagiu
Expert in vanzari si psihologia clientului
Manager executiv Design Office Ideas