Cum pot accentele florale sa faca orice spatiu sa infloreasca

 Semnele ca este primavara nu ar trebui limitate doar pentru exteriorul locuintei noastre. In concordanta cu noile trenduri si cu designeri care inclina spre maximalizarea culorii in proiectele pentru interior, avem o oferta larga,  plina de posibilitati cand vine vorba sa incorporam modele florale in „look-ul” nou al spatiului nostru preferat. Modelele florale aduc exteriorul in casa noastra, ne conecteaza cu natura si creeaza un confort ce nu poate fi atins doar prin patternuri lineare. Mai jos puteti regasi cateva idei de unde sa va inspirati daca doriti sa decorati in spiritul sezonier.

 Accente florale de proportii mari

Chiar daca o generatie mai invechita de tapet poate transmite sentimentul de „prea incarcat” designul floral spre care inclina designerii in prezent graviteaza in jurul acestei idei, insa intr-un stil mai proaspat, in culori mai luminoase si combinatii neasteptate. Tapeturile florale la scala mare, pe un perete intreg, sunt foarte cautate.

 

 

Un buchet de culori

Cu cat sunt mai multe culori incluse intr-un pattern floral, cu atat avem mai multe posibilitati de a accentua anumite piese de mobilier. Tendinta designerilor este de a lucra cu modele florale relativ abstracte care contin mai mult de patru culori. In cele mai multe cazuri, modelele florale includ si culoarea verde, insa in designurile moderniste este mai putin folosita aceasta culoare.

    

 

Cum sa faci din proiectul tau de design  o declaratie (statement)

Un impact mare pot avea designurile florale supradimensionate, dramatice plasate pe un singur perete, sau in alt mod prin care motivul floral poate straluci este situandu-l alaturi de piese de mobilier sau culori subevaluate. Pata de culoare roz si coral de pe zidul de accent din poza de mai sus este balansata de culorile bej, alb si gri din incapere. 

 

Dar un perete de accent nu este singura posibilitate in care poti face vizibil un model floral. O chiuveta florala ca si cea din poza poate fi un accent neasteptat. In contrast cu finisajele inchise la culoare, petalele mov si roz devin un punct focal in camera.

 

Cum sa mentii aspectul proaspat al unei incaperi

Pentru ca modelele florale sa nu para prea demodate este indicat sa fie atent pozitionate alaturi de  piesele de mobilier din incapere. Alaturi de linii drepte si culori moderne, de exemplu, un model floral adauga un strop de interes eclectic si natural in incaperea dumneavoastra.