E prezenta Armonia in biroul tau ? ( 9 Pasi pentru creearea Armoniei prin Feng Shui )

Cum ar fi sa te auzi spunand : “ De-abia astept sa ajung la birou ! Acolo ma simt bine, simt ca fac ce-mi place , e locul care ma inspira sa dau tot ce-i mai bun pentru cresterea afacerii mele ! Acolo simt ca ma dezvolt, am in jurul meu oameni cu care ma bucur, creez si imi implinesc visele ?”  Zambesti ?  Da  ! Pentru majoritatea , din nefericire , sentimentul este total diferit!

 Vrei sa fii si TU una dintre persoanele care spun si simt asta?

Feng Shui este stiinta care prin amenajarea spatiului conform Principiului celor 5 elemente (lemn, foc, pamant , metal si apa) creeaza armonia  si echilibrul in locul pe care il folosesti. O analiza FengShui te ajuta sa iei deciziile potrivite  pentru constructia, alegerea, renovarea sau amenajarea casei sau biroului, luand in calcul mai multe informatii ale spatiului si ale persoanelor care il folosesc.

Iti propun ca pana la o analiza personalizata a spatiului tau, sa tii cont de cateva recomandari, usor de urmarit in practica :

  1. Tine in jurul casei si in interiorul casei tale doar  lucruri care sunt frumoase pentru tine sau care iti folosesc .” !

Aceasta este o vorba din batrani pe care  e bine sa ne-o reamintim si sa o punem in aplicare si la birou.

Inconjoara-te doar de lucruri frumoase pentru tine si utile! Energia ta va fi infuzata permanent de bucurie si implinire , iar tu vei transmite celor din jurul tau o atitudine pozitiva, siguranta  si deschidere  catre colaborare si armonie.

2. Mentine spatiul curat si ordonat !

Fa curat si mentine ordinea . Claritatea mentala, eficienta si productivitatea ta personala este influentata de nivelul de ordine  din spatiul tau. Foloseste mobilier care te ajuta sa mentii ordinea , piese de mobilier cu sertare si usi,  instrumente pentru organizare si arhivare a documentelor etc.

3. Aseaza-te in pozitia care iti confera siguranta !

Pozitioneaza-ti biroul sau masa de lucru in pozitia din care sa vezi usa. Ideal e sa ai in spate un perete ( un munte ) care sa-ti  fie sprijin.  Daca spatiul nu permite, atunci scaunul biroului sa fie cu spatar inalt.(sa-ti protejeze spatele).  Sa nu fii luat prin surprindere !

4. Aseaza-te comod !

 Confortul fizic este important pentru sanatatea ta si implicit a afacerii tale .

Investeste in confortul tau fizic .E important sa ai o pozitie corecta dar confortabila atunci cand lucrezi , cand participi mai mult timp la discutii sau cand ai nevoie de idei si solutii ingenioase.

5. Priveste catre prosperitate si oportunitati noi !

Prosperitatea in FengShui este identificata cu prezenta apei ( la propriu sau la figurat ) .Apa inseamna abundenta , prosperitate, bogatie, curgere, viata .O sursa de apa gen fantana sau un acvariu, sau chiar un tablou din natura cu o apa curgatoare, care aduce bogatia spre interior, este binevenita in spatiul tau.

6. Fa lumina in spatiul tau !!

Lumina vinde si vindeca ! Foloseste lumina , lampa de birou , luminatoare, ferestre !  Lumineaza casa, spatiul, biroul , masa de lucru , produsele pe care le vinzi , ideile pe care le ai , prezinta-le luminate!

7. Aeriseste ! Lasa vantul sa intre in spatiul tau !

FengShui inseamna vant si apa !  Vantul reprezinta energia noua , e noutate, e schimbare si aer curat J !!! Energia , vantul  are nevoie de culoar liber ca sa circule liber , sa nu se “loveasca” de obstacole. Alege sa ai un spatiu periodic aerisit , aerisit si din punct de vedere mobilier, iar spatiul central sa fie cat mai liber .

8. Fa-ti un loc de contemplare in biroul tau !

In momentele in care te simti epuizat , confuz sau coplesit de ganduri si de munca,  priveste o floare , o planta vie (ideal) sau macar un tablou cu natura . Ai nevoie de liniste, de pace, de echilibru, e necesar sa-ti refaci energia . Adu Natura langa tine !  Respira ! Verdele  echilibreaza, da viata , calmeaza.

9. Zambeste des (inconjoara-te cu bucurie) !

Ia din cand in cand cate o pauza si priveste catre “bucurie” , “implinire”. Ceea ce este drag sufletului tau e necesar sa fie prezent in jurul tau. O fotografie cu familia, cu animalul de companie sau cu ceva ce reprezinta pasiunea ta, visul tau ! Asta iti va stimula creativitatea si te va motiva sa-ti implinesti visele !

Nicoleta Avram
Consultant Feng Shui