Trend in amenajari interioare si design

Amenajarile interioare si design-ul reprezinta in momentul de fata un factor diferentiator important pe piata, atat in ceea ce priveste creatorii de design cat mai ales beneficiarii, care prin modul in care reusesc sa isi amenajeze spatiul dorit, pot genera plus valoare pentru clienti, prin crearea mediului ambiental potrivit locatiei pe care o detin.

Tendintele se schimba de la o perioada la alta, la fel ca si in moda. In ceea ce priveste anul 2017,se observa o orientare tot mai accentuata spre zona industriala.

Tot mai multi designeri au inceput utilizarea unor piese care tin de mecanica auto, zona industriala dar si de instalatiile sanitare. S-a ajuns pana acolo incat astazi sunt demontate anumite proiecte, sau obiecte vechi, unele aflate chiar in stadiu accestuat de degradare, si au fost refolosite si reintegrate cu succes in noi proiecte, generand un impact major in amenajarea unei incaperi sau a unui spatiu de birouri.

Spre exemplu, caroseia unui mic tractor a fost transformata in masa de cafea sau birou.

In acelasi context, s-au creat si alte corpuri care au devenit utile cum ar fi sisteme de iluminat, sau chiar accesorii pentru aceste elemente de mobilier din zona industriala, fi lampi de birou reglabile, unele dintre ele alcatuite din piese ale unor vechi de autoturism.

Imbinarea, creativitatea si dinamismul, a dus la realizarea acestor piese de design arhitectural de interior, care intr-o amenajare corecta si corespunzatoare, poate genera un impact vizual de mare anvergura si finete.

Design-ul interior cu tematica industriala,care genereaza si o rezistenta corespunzatoare, o aduce un aer de masculinitate si putere, contribuind la realizarea unei ambiante .

 

 

Inginer Lucian Borca

Manager Dezvoltare Design Office Ideas